100%-os időjárás-előrejelzés egyelőre nem létezik. Az asztrometeorológiai prognózisok beválási esélye több tényezőtől is függhet.

  • Földrajzi terület asztrologiai_ora
  • Évszakok: a nyári félévben jellemzően magasabb, míg a téli időszakban alacsonyabb az előrejelzések beválási esélye.
  • Időjárási helyzet: vannak olyan légköri helyzetek, amelyeket „könnyebb” előre meghatározni. Ilyenek például a száraz, eseménytelen időszakok, amikor tartósan magas a légnyomás, vagy például a kiugróan csapadékos helyzetek.
  • Konstellációk jellege: két egyforma konstelláció nem létezik. (Konstelláció= a bolygók egymáshoz viszonyított pillanatnyi helyzete.) Bár a bolygók mozgásában van ciklikusság, de mivel mindegyik planéta eltérő sebességgel mozog, ritkán adódik olyan helyzet, hogy pontosan ugyanaz a konstelláció kétszer létrejöjjön. Ebből kifolyólag minden egyes időjárási horoszkóp más és más, ahogy ez a személyes horoszkópokra is igaz. A zodiákus jegyek, valamint a bolygók és közöttük lévő ún. fényszögek leírnak jól behatárolható időjárási típusokat. Ennek ellenére léteznek kaotikus, nehezebben előrejelezhető, valamint egyszerűbb helyzetek is, amikor magas a beválási esély.

Mindezek befolyásolják tehát, hogy mennyire lesz megbízható az asztrológiai időjárás-előrejelzés. Ha időjárási horoszkópot rendelsz, minden esetben százalékos valószínűségeket fogok megadni. A fentiek függvényében léteznek olyan helyzetek, amikor 80-90%-os pontossággal tudom vállalni, hogy egy adott hétvégén például szép, napos, száraz időjárásra lehet számítani. Vannak ugyanakkor olyan szituációk, amikor az általam készített prognózisra jóval alacsonyabb beválási esélyt tudok megadni.

osveny_ret
Mire vállalok garanciát?
Az időjárási horoszkóp egy valószínűségi prognózis, amely a fent leírtak alapján százalékos formában kifejezve mutatja, mire lehet számítani egy adott időszakban. Mivel 100%-os biztonsággal egyelőre nem lehet előrejelezni a légkör állapotát, ezért garanciát nem tudok vállalni a prognózisokért. Az utánkövetés során azonban, az időponthoz közeledve, egyre tisztábban látszik, hogyan reagál a légkör a bolygók hatásaira, illetve pontosan milyen pályán fognak haladni a korábban előrejelzett légköri képződmények.