gresa-tamas_2016Gresa Tamás vagyok, okleveles asztrológus. Mindigis érdekelt az időjárás előrejelezhetősége, és foglalkoztatott, hogy létezik-e olyan módszer, amivel bepillantást nyerhetünk a távolabbi jövő időjárásába. Így találtam rá az asztrometeorológiára. Magyarországon ennek a témának nem nagyon van szakirodalma, ezért először külföldi könyvekből próbáltam megfejteni, mi fán terem ez a tudomány. Rövid idő után rájöttem, hogy az asztrológia ismerete nélkül ez nem fog menni, így beiratkoztam a Baktay Ervin Asztrológiai Intézetbe, ahol elvégeztem a 4 éves képzést. Most már lassan 7 éve foglalkozom az asztrológia és a földi légkör kölcsönhatásainak vizsgálatával, illetve készítek hosszútávú előrejelzéseket.

Az emberekben természetüknél fogva ott van a kíváncsiság a jövővel kapcsolatban. Legyen szó saját sorsunk alakulásáról, a szélesebb társadalmi folyamatokról, vagy éppen környezetünk egyik meghatárzó kellékéről, az időjárásról, sokunkat foglalkoztat a jövő. Februárban már mindenkiben felmerül, hogy vajon „milyen lesz az idei nyár?” Augusztus környékén pedig már olyan kérdések érkeznek, hogy lesz-e még jó idő, vagy hideg lesz-e az előttünk álló tél?

Az eddigi tapasztalataim alapján azonban a legtöbb kérdés az esküvői időjárásra irányul. Nem is csoda, hiszen ez az az életre szóló esemény, amit hosszú hónapokkal, vagy akár évekkel korábban tervezgetünk, álmodozunk róla, minden apró részletét tökéletesre szeretnénk szabni. És persze örök kérdés, hogy vajon milyen idő lesz a Nagy Napon? Van-e esély esőre, sütni fog-e a Nap, hideg lesz-e, vagy inkább kánikulára számítsunk? Ezekre a kérdésekre tud választ adni az asztrometeorológia.
Ha bármilyen kérdésed van az asztrometeorológiáról, vagy szeretnél egyedi időjárási horoszkópot készíttetni az esküvődre, vedd fel velem a kapcsolatot! Szívesen válaszolok a kérdéseidre.